Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت ژاپن برای بازسازی منطقه توهوکو بعد از سونامی حدود 300 میلیارد دلار برابر با 32.1 تریلیون ین خرج کرد اما مناطق اطراف نیروگاه فوکوشیما هنوز همانطور باقی مانده اند و هنوز هم نگرانی از اشعه های رادیواکتیو آنقدر زیاد است که سکنه این مناطق ترجیح دادند در جای دیگری سکونت کنند.

به گزارش «انرژی امروز» از رویترز، در یازدهم مارس 2011، یک زلزله و به دنبال آن سونامی حاصل از این زلزله شهرهای اطراف نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما را در هم نوردید و دنیا شاهد بدترین فاجعه اتمی بعد از چرنوبیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امواجی که بعد از زلزله 9 ریشتری فوکوشیما سواحل شمال این کشور را درنوردید نزدیک به 20 هزار نفر را به کام مرگ کشاند و نیروگاه اتمی دای‌چی فوکوشیما را ویران کرد.

بیش از 160 هزار نفر مجبور به ترک خانه های خود شدند.

در آن زمان حتی این گزینه مطرح شده بود که توکیو، پایتخت ژاپن هم باید تخلیه شود.

مدیر یکی از مراکز تحقیقاتی که بر سر اثرات تخریب این نیروگاه تحقیق انجام می دهند می گوید «فوکوشیما مهری بود بر بقیه تاریخ انرژی هسته ای دنیا. فاجعه ای که بشر باعث و بانی آن بود».

دولت ژاپن برای بازسازی منطقه توهوکو بعد از سونامی حدود 300 میلیارد دلار برابر با 32.1 تریلیون ین خرج کرد اما مناطق اطراف نیروگاه فوکوشیما هنوز همانطور باقی مانده اند و هنوز هم نگرانی از اشعه های رادیواکتیو آنقدر زیاد است که سکنه این مناطق ترجیح دادند در جای دیگری سکونت کنند.

کارشناسان معتقدند از رده خارج کردن این نیروگاه سال ها زمان خواهد برد و میلیاردها دلار هزینه خواهد داشت.

حالا بعد از ده سال که از این فاجعه گذشته است ژاپن که قرار است تا سال 2050 به کشوری با کربن خنثی تبدیل شود، انرژی هسته ای را باز هم در سبد انرژی کشور قرار داده است. اما بر اساس نظرسنجی تلویزیون NHK ژاپن 85 درصد از مردم نگران فاجعه های هسته ای مشابه هستند.

بعد از اینکه شینزو آبه نخست وزیر پیشین ژاپن یک سال بعد از این فاجعه برنامه های انرژی هسته ای خود را در حزب لیبرال دموکرات دوباره مطرح کرد، سیاست انرژی این کشور در برزخ رها شده است. کمیسیون کورکاوا، که از طرف پارلمان مامور تحقیق در این باره بود می گوید که فاجعه فوکوشیما حاصل ساخت و پاخت بین دولت، نهادهای قانون گذاری و شرکت برق الکتریک توکیو و فقدان حکمرانی است.

آبه سال گذشته به دلیل مشکلات سلامتی از قدرت کناری کرد و یوشیهیده سوگا، جانشین وی، اعلام کرده است که اهداف کربن خنثی را تا سال 2050 ادامه خواهد داد.

طرفداران نیروگاه های هسته ای می گویند برای کربن زدایی از کره زمین باید از انرژی هسته ای استفاده کرد. اما منتقدین هم هزینه ها، ایمنی و چالش های ذخیره سازی سوخت مصرف شده را پیش می کشند.

در ماه فوریه روزنامه آساهی نتایج نظر سنجی را منتشر کرد که می گفت 53 درصد از مردم مخالف بازگشایی مجدد نیروگاه های اتمی ژاپن هستند و 32 درصد موافق. در فوکوشیما فقط 16 درصد از بازگشایی دوباره این نیروگاه حمایت کردند.

از 33 نیروگاه هسته ای تجاری باقی مانده ژاپن فقط 9 نیروگاه توانستند استانداردهای پسافوکوشیمای نیروگاه های هسته ای را دریافت کنند و فقط 4 نیروگاه در حال کار هستند در حالی که قبل از فاجعه فوکوشیما 54 نیروگاه هسته ای در این کشور کار می کردند.

نیروگاه های هسته ای فقط 6 درصد از انرژی مورد نیاز ژاپن را در نیمه اول سال 2020 تامین کردند در حالی که انرژی های تجدیدپذیر 23.1 درصد این انرژی را از آن خود کردند. در مقابل در آلمان انرژی تجدیدپذیر 46.3 درصد برق مورد نیاز کشور ار تامین می ند.

نزدیک به 70 درصد برق مورد نیاز ژاپن فسیلی است.

 

برچسب هاانرژی امروز ژاپن سونامی شینزو آبه فاجعه هسته ای نیروگاه فوکوشیما یوشیهیده سوگا

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انرژی امروز ژاپن سونامی شینزو آبه فاجعه هسته ای نیروگاه فوکوشیما یوشیهیده سوگا آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو انرژی هسته ای هسته ای هنوز هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۵۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»ی ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند و این متخصصان خواستار اقدامات پیشگیرانه فوری در این زمینه شدند.

به گزارش ایسنا، باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آنها را تجزیه و تحلیل کردند.

آنها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آنها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این اولین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آنها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و باعث شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

«ساتو تویوتاکا»، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آنها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و سایر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ باعث مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • افزایش ۶۲ درصدی تولید انرژی در نیروگاه ری
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • تعلیق رهاسازی پساب فوکوشیما در دریا